Over Bureau Belle

Als alles mogelijk is…
Hoe kan het dan beter?

Mijn naam is Belle

Ik help mensen die meer groei willen in hun onderwijs of loopbaan.

Als klein meisje vroeg ik me vaak af waarom ik de hele dag op school moest zitten als ik steeds eerder klaar was met mijn les. Toen begon voor mij een vraag, die een drijfveer zou worden in mijn leven: kan het ook beter? En zo ja, hoe?

Groeikansen zien en aanpakken vind ik niet alleen leuk, ik ben er ook goed in. Het mooiste van mijn werk vind ik om mensen en organisaties te kunnen inspireren en hen te zien groeien en stralen. Ik voel me thuis op het snijvlak van onderwijs, innovatie en loopbaancoaching omdat deze drie gebieden voor mij allemaal gaan over groeien en verbeteren.

Voor wie werk ik?

Ik werk voor overheden, bedrijven en organisaties, maar ook voor teams binnen onderwijsinstellingen en particulieren.

Denk qua onderwijs bijvoorbeeld aan een hogeschool die een opleiding wil vernieuwen. Of aan een universiteit die een docentenplatform wil opzetten. Of een team dat met een nieuwe methode wil leren werken. 

Bij loopbaanbegeleiding moet je denken aan mensen die graag beter passend werk willen doen en nieuwsgierig zijn hoe ze daar komen.Soms zijn ze gebaat met een snelle CV-scan, soms is een loopbaancoachingstraject de beste weg naar meer werkplezier.

Voorbeelden van klanten

Onderwijs:

  • Hogeschool X wil een opleiding vernieuwen, maar heeft niet de vereiste kennis in huis op het gebied van nieuwe media en blended learning.
  • Universiteit Y wil een docentenplatform opzetten, maar worstelt met de aanpak, de content en het enthousiasmeren van collega’s.
  • Teamleider Z wil met een nieuwe methode gaan werken, maar het team is nog niet overtuigd en heeft behoefte aan praktische ondersteuning.

Loopbaancoaching:

  • Peter heeft op het oog een mooie carrière, maar hij heeft het gevoel dat hij iets anders wil. Hij is benieuwd naar zijn diepere drijfveren en interesses en wat voor type werk beter bij hem past.
  • Anna zoekt na een aantal jaar in dienst werk dat dichter bij haar staat, dat meer zingeving, flow en plezier geeft en waarbij ze haar talenten beter kan gebruiken.
  • Miriam is aan het solliciteren en zoekt iemand die snel en efficiënt haar CV en LinkedIn profiel kan verbeteren, zodat ze zich onderscheidt van andere kandidaten.
  • Het team van Yonas is ambitieus, maar de collega’s kennen elkaars talenten niet goed, waardoor het team niet efficiënt werkt. Ze willen op de teamdag een workshop talentmanagement volgen.

Wat is belangrijk voor jou?

Zoek je een onderwijsadviseur, projectleider of trainer voor een onderwijsvraag? Wil je je kostbare tijd slimmer en zinvoller besteden?

Ben je op zoek naar meer diepgang of voldoening in je werk? Of zoek je gewoon iemand die met je mee wil denken over een onderwijs- of loopbaanvraag? Voor deze dingen ben je bij mij aan het goede adres.

Waarin onderscheid ik mij van andere bureaus?

Ik onderscheid mij op 3 manieren van anderen:

1. Ik ben ervaringsexpert:

Ik ken de uitdagingen in het onderwijs van binnenuit en heb ook in mijn eigen loopbaan hobbels ervaren en overwonnen. Die ervaring gebruik ik om anderen te inspireren.

2. Ik zet mijn tekentalent in:

Een beeld maakt dingen vaak in een oogopslag duidelijk.

3. Ik ben docente en trainer:

Ieder traject zit didactisch goed in elkaar. Ik houd van actie, inspireren met verhalen en het aanreiken van praktisch toepasbare tips.

Ik vind zó veel dingen boeiend dat ik regelmatig switches heb gemaakt in mijn carrière.

Onderwijsadviseur, trainer & loopbaancoach

Onderwijs, persoonlijke groei, leiderschap, carrière- en loopbaankansen, interculturele communicatie…

Door mijn eigen zoektocht, ervaring en observaties ben ik ervan overtuigd dat mensen effectiever en gelukkiger zijn als ze hun drijfveren en talenten kunnen inzetten in hun werk. In de praktijk doen veel mensen dit nog niet. Ik inspireer mensen om hun eigen natuurlijk potentieel (en dat van het team of de organisatie) optimaal te benutten.

Wat is de achtergrond van Bureau Belle?

Ik begon op mijn 18e met werken in het onderwijs – naast mijn studie –  en ken de onderwijs- en loopbaanwereld vanuit de praktijk, maar ook vanuit beleid, advies en onderzoek. Ik werkte o.a. als adviseur bij het Ministerie van Onderwijs en als senior projectleider en onderwijsvernieuwer bij Het ABC en bij denktank Kennisland. En als docente aan de Rijksuniversiteit Groningen en diverse scholen en taalinstituten. De afgelopen 15 jaar heb ik een schat aan ervaring, kennis en contacten opgedaan.

In 2017 begon het te kriebelen. Ik wilde mijn eigen leerervaringen over vernieuwend onderwijs en loopbaanvragen combineren en breder delen door innovatieve adviestrajecten en trainingen. Daarom besloot ik in 2018 met Bureau Belle te beginnen. Belle, mijn voornaam, betekent ‘mooi’. Met Bureau Belle help ik mensen om hun onderwijs of loopbaan mooier te maken.

Naast mijn onderwijs- en loopbaanwerk ben ik ook freelance illustrator en moeder van Kira (2) en Kian (0). Samen met mijn man wonen wij in Amsterdam.